Διευθυντής Ποιοτικού Ελέγχου: Δαμάσκου Αφροδίτη


       ΣΥΣΤΉΜΑΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΎ ΕΛΈΓΧΟΥ

Η παραγωγή των μπισκότων είναι μια αλυσίδα κατεργασίας προϊόντων από τις πρώτες ύλες μέχρι το τελικό αποτέλεσμα που είναι τα διάφορα είδη των μπισκότων και κρουασάν, συσκευασμένα και έτοιμα για την αγορά.

Ο ποιοτικός έλεγχος  θα εφαρμοσθεί :
Α)Στην προμήθεια των πρώτων υλών όπως τα διάφορα αλεύρια, οι διογκωτικές ύλες ,τα υποπροϊόντα γάλακτος και αυγών , οι αρωματικές ύλες και τα εγκεκριμένα χημικά συντηρητικά σε συνδυασμό με τα κατάλληλα υλικά συσκευασίας.

Β)Στην διαδικασία παρασκευής και ανάμειξης των πρώτων υλών για τα αρτοσκευάσματα που θα ψηθούν στην κατάλληλη θερμοκρασία και θα δώσουν τα μπισκότα διαφόρων σχημάτων, ειδών και γεύσεων.

Γ)Στην δειγματοληπτικό έλεγχο των μπισκότων παραγωγής για το σχήμα , βάρος , ποιότητα, ποσοστό υγρασίας  και τον χρόνο αναμονής πριν την συσκευασία .

Δ)Στα μπισκότα αποδεκτής ποιότητας για το πώς θα γίνει η κατανομή στη συσκευασία χωρίς φθορές , κίνδυνο μόλυνσης και σε ίδια ποσότητα , βάρος και αριθμό μπισκότων , εξασφαλίζοντας την αεροστεγή προστασία όπου χρειάζεται στην συσκευασία.

Ε)Στα συσκευασμένα μπισκότα ,τα οποία πρέπει να είναι σε ασφαλή κιβώτια για να μην σπάσουν ή υποστούν φθορά και να φθάσουν στης κατάλληλες συνθήκες σωστής διατήρησης μέχρι να γίνει η διάθεσή τους στην αγορά .

Στ)Στα συσκευασμένα μπισκότα και κιβώτια να αναγράφονται ακριβώς οι ημερομηνίες παραγωγής και λήξης και οι συνθήκες διατήρησης και μεταφοράς .Επίσης να αναγράφονται πλήρως τα υλικά παρασκευής και οι υπεύθυνοι σε περίπτωση που διαπιστώνεται βλάβη στο προϊόν από οποιονδήποτε καταναλωτή.

Ζ)Στη συσκευασία να υπάρχουν και οι κατάλληλες οδηγίες ή συνταγές χρήσης όπου τα μπισκότα είναι τα ίδια υλικά για νέα προϊόντα ζαχαροπλαστικής .

Η)Στην παρασκευή των κρουασάν που παράγει η εταιρία μας ώστε να έχουν το κατάλληλο σχήμα, μέγεθος ,γεύση και κυρίως ποιότητα.

Θ)Στα φρούτα που θα χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή μαρμελάδων για την τοποθέτησή τους μέσα στα κρουασάν καθώς και τις σοκολάτες που θα τοποθετηθούν επίσης στα κρουασάν σοκολάτας .



ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ

  Φροντίζω ώστε τα κύρια προϊόντα πρώτων υλών να είναι σε κατάλληλες ποσότητες για να καταναλωθούν από την παραγωγή μπισκότων δίχως ναι υπάρχει βλάβη κατά την αποθήκευση ή να χάσουν την ποιότητάς τους λόγω λήξης της ημερομηνίας , για την ασφαλή χρήσης τους .
  Κάθε προϊόν  πρώτης ύλης πρέπει να είναι ελεγμένο χημικά και υγειονομικά και να φροντίζω ώστε να είναι και αποθηκευμένα  σωστά.
 
Παράδειγμα: Τα αλεύρια διαφόρων ποιοτήτων πρέπει να είναι από πιστοποιημένα εργοστάσια . σε κατάλληλες συσκευασίες ώστε να διατηρείται η ποιότητά τους μέχρι να παραλειφθούν από την βιομηχανία μπισκότων.


ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

  Σε καθημερινά φύλλα ενημέρωσης δίνω στοιχεία για την κίνηση των πρώτων υλών της βιομηχανίας μας  στη Γενική Διεύθυνση όσο αφορά τις ποσότητες και την ποιότητα των προϊόντων μας , αναφέροντας και τυχόν φθορές  η απώλειά τους .
  Επίσης , δίνω τα στοιχεία λειτουργίας των μηχανημάτων που κατέχουν πολύ σημαντική θέση στην παραγωγή , όπως τα μηχανήματα ανάμειξης ζύμης πρώτων υλών και τα μηχανήματα που με την βοήθεια ειδικών καλουπιών μετατρέπουν τη ζύμη σε μπισκότα πριν το ψήσιμο.
  Μετά το ψήσιμο δίνονται φύλλα δειγματοληπτικού ελέγχου μεγέθους, σχήματος ,βάρος ,υγρασία των μπισκότων σαν τελικό προϊόν καθώς και δειγματοληπτική αναφορά ποιότητας γίνεται καθημερινά στα συσκευασμένα προϊόντα.

Τετάρτη, 23  Νοεμβρίου 2011

                                                                                                                                                                                                      

Μπισκοτοβιομηχανία  BISCOTO BROS:

    Σήμερα Τετάρτη 23 Νοεμβρίου. 2011  έγινε ο απαραίτητος καθημερινός έλεγχος στην ποιότητα των προϊόντων που παράγει η εταιρεία μας και διαπιστώθηκε ότι υπήρξε βλάβη σε ένα μέρος της παραγωγής μπισκότων καθώς και κρουασάν  λόγω κάποιου ηλεκτρικού προβλήματος .
   Ο διευθυντής ασφάλειας Παναγιώτης Γεωργιάδης σε συνεργασία με τον διευθυντή μηχανικού εξοπλισμού Απόστολο Γκατζόγια καθώς και με τον διευθυντή πληροφοριακών συστημάτων Γιάννη Αναγνώστου , κατάφεραν να διορθώσουν το πρόβλημα με τα ηλεκτρικά. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος τα 2/6 της παραγωγής παρουσίασαν βλάβη λόγω της παραπάνω ώρας ψησίματος και χάσαμε αρκετό χρόνο.
   Με τις απαραίτητες διαδικασίες φροντίσαμε να μην ξανασυμβεί αυτό το γεγονός ώστε να μην υπάρξουν άλλες απώλειες και χάσιμο πολύτιμου χρόνου.   
                           
Η Διευθύντρια Ποιοτικού Ελέγχου
 Αφροδίτη Δαμάσκου       

Δευτέρα ,28 Νοεμβρίου2011  



Μπισκοτοβιομηχανία BISCOTO BROS :  

   Σήμερα ημέρα Δευτέρα 23 Νοεμβρίου του 2011 όπως και κάθε Δεύτερα παραδόθηκαν τα υλικά παρασκευής (γάλα,αλεύρι,ξηρούς καρπούς,)  των προϊόντων που παράγει η βιομηχανία μας .Ύστερα από καθαρισμό και απολύμανσης του χώρου , αποθηκεύτηκαν εκεί τα υλικά εφόσον ελέγχθηκαν αν οι ποσότητες του αναλογούν για την ομαλή λειτουργία του εργοστασίου μπισκότων και για τυχόν βλάβες την ώρα τις μεταφοράς καθώς και τυχόν αλλοίωση την γεύσης ή της ποιότητας τους.
  Όλα τα μηχανήματα καθαρίστηκαν πριν αρχίσει η παραγωγή για να μην συμβεί κανένα έκτακτο  γεγονός .Τα τελικά προϊόντα τοποθετήθηκαν στις συσκευασίες τους και παραδόθηκαν στην αγορά. Επίσης προσέξαμε ώστε να μην υποστούν φθορά την ώρα της μεταφοράς τους σε άλλες περιοχές της χώρας μας για να μπορέσουν να τα απολαύσουν οι καταναλωτές μας .

  Η Διευθύντρια Ποιοτικού Ελέγχου,
Δαμάσκου Αφροδίτη

ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ
ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

   Ως υπεύθυνη για τον ποιοτικό έλεγχο παρακολουθώ την κατάσταση των μηχανημάτων  σε καθημερινή βάση ώστε να είναι ρυθμισμένα στις παραμέτρους ( π.χ. την θερμοκρασία των φούρνων )που πρέπει για να εξασφαλίζεται η σταθερή ποιότητα των προϊόντων της εταιρίας μας . Επιπλέον ενημερώνομαι για την εξέλιξη των μηχανημάτων προτείνοντας έτσι αντικαταστάσεις με νέα μηχανήματα πιο ασφαλείς για το προσωπικό και το περιβάλλον που καταναλώνουν λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα.
  Ένα ακόμη καθήκον μου σαν διευθύντρια ποιοτικού ελέγχου είναι να προσέχω για μικρές βελτιώσεις  και να κάνω τις απαραίτητες ρυθμίσεις σε όλα τα μηχανήματα.
  Σε συνεργασία με τον διευθυντή ασφάλειας Γεωργιάδη Παναγιώτη φροντίζουμε το προσωπικό να ακολουθεί πιστά της οδηγίες χρήσης αλλά και τις επιλεγμένες ρυθμίσεις στα μηχανήματα τόσο για την ασφάλεια του εργοστασίου όσο και για την ασφάλεια του προσωπικού.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

   Σε συνεργασία με την Διευθύντρια Προμηθειών Μαρία-Χριστίνα Βιτζηλαίου  στο γραφείο της την ημέρα Τρίτη,29 Νοεμβρίου 2011 συζητήσαμε για την ποιότητα των μπισκότων και των κρουασάν που παράγει το εργοστάσιό μας.
  Με πολύ προσοχή ελέγξαμε την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούμε για την παραγωγή των προϊόντων δηλαδή τα αυγά,τα γάλατα,τις σοκολάτες,τα φρούτα και τη ζάχαρη. Όλα ήταν όπως έπρεπε να είναι για να παραχθούν τα τελικά προϊόντα.Αυτό το πετυχαίνουμε με τον απαραίτητο καθαρισμό του χώρου στον οποίο φυλάγονται τα υλικά και με τον συνεχή έλεγχο της ποιότητας των υλικών και των τελικών προϊόντων ώστε να είναι γευστικά,φρέσκα και χωρίς καμία βλάβη για να τα απολαύσουν οι καταναλωτές μας .Ο έλεγχος αυτός γίνεται συστηματικά ώστε να υπάρχει το τελικό ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου